Niki och Amadeus 2014

Niki och Amadeus 2014

Valpblogg för kullen Niki och Amadeus 2014

I den här bloggen kan du följa vad som händer med allt från parning till att valparna flyttar.

Dag 63

DräktighetPosted by Helena Hörkeby 13 Aug, 2014 21:25:43
Idag är det dag 63 sedan 1:a parningen. Niki har varit lugn och som vanligt hungrig. När jag kom hem nu ikväll vid 18.30 tempade jag henne. Hon hade då velat ligga för sig själv ett bra tag i köket. Tempen var då 37,1. Nu vid 21.20 är den 37,3. Normaltemp är ca 37,7 för henne. Man vet att valpningen är på gång när tempen sjunker ner till 36 och sen stiger igen så det är sänkningen som vi hoppas är på gång. Det kan pendla lite innan den sjunker.
Niki slickar mycket på magen och i rumpan och har varit och krafsat kite i sin valpningsbädd med lakan. Också tecken. Nu ligger hon i bädden och jag bredvid. Krafsar lite och är inte så lugn som hon brukar. Det känns som det är på gång. I natt eller till morgonen.

Dag 60

DräktighetPosted by Helena Hörkeby 10 Aug, 2014 20:49:37
Idag fick Niki en idé under morgonpromenaden. Hon hoppade upp på höga stenen, 1,5 meter högt. Hon har inte ens försökt de senaste veckorna men idag så var det dags tyckte hon. Hon kom knappt upp och jag fick hjälpa henne ner.

Senare på dagen var det dags att klippa ner pälsen lite och raka under magen. Ju mer päls vi tog bort desto större blev magen.
Nu känns det som om nedräkningen har börjat. Vi har tippat lite på hur många valpar det kan vara. Pappa Amadeus matte Annette tror 9 och jag tror 7.
Fritt fram att gissa. :-)Tunnan Niki

DräktighetPosted by Helena Hörkeby 09 Aug, 2014 20:25:12
Sen bara ett par dagar har Nikis mage växt sig STOR. Hon som tidigare sett reslig ut liknar nu mest en tunna med små pinniga ben. Idag tog hon sig ner för trappen på morgonen och har sen inte gått upp för den igen vad vi andra än har gjort. Inte ens när hon blivit själv på undervåningen.
Nyss visade hon iallafall att det var dags för en promenad och sen var hon hungrig så aptiten är det inget fel på. Idag har det blivit både vanligt foder, kycklinghjärta och blodpudding som slunkit ner.
Valprummet är strax klart så nu är det bara att vänta. Valparna kan i princip komma vilken dag som helst nu. Hon är på dag 59 och på onsdag är det dag 63.8:e veckan

DräktighetPosted by Helena Hörkeby 06 Aug, 2014 14:51:27
Nu är det bara en vecka jvar tills det har gått 63 dygn sedan parningen. Valparna kan komma från någon gång i helgen (inte så troligt) till någon gång nästa helg. Som mest allstå en och en halv vecka kvar.
Igårkväll kändes de första rörelserna tydligt i Nikis mage och under natten när jag hade lite svårt att sova kunde jag tom se hur valparna rörde sig. Skulle gärna vilja filma det och visa men tror det blir svårt att se.
Niki är i vilket fall riktigt pigg och travar fortfarande på bra under våra promenader. Maten slinker också ner utan problem.
Vi tycker inte att hon är så stor så det kanske inte blir så många valpar, men Niki själv är ju rätt storvuxen så det kanske får plats mer än man tror :-)
Magnus håller just nu på med att fixa iordning i valprummet. det har varit trimrum ett tag men är nu tillbaka som valprum. För att det inte ska bli för varmt för Niki oc valpar så har Magnus nu byggt en extra "myggdörr" så man kan ha balkongdörren öppen. Den är tänkt främst för att hindra grannarnas katter att komma in i ett obevakat ögonblick.

Om man jämför den här bilden med den när vi var på pudellägret så ser man en rätt bra skillnad i omfång på magen.

7:e veckan

DräktighetPosted by Helena Hörkeby 01 Aug, 2014 13:32:10
Det är värmen mer än dräktigheten som påverkat Niki. Idag när temperaturen är lägre är hon mycket piggare.
Promenaderna gör vi, bara Niki och jag, i skogen. Det kannhända att det bli små träpudlar som kommer ut ur Nikis mage för hon är som tokig i att gnaga i sig träpinnar i skogen. Det är inget hon gjort förut.

Hon är också förtjust i att få godiset jag har i fickan och har lärt sig sen förut att "hitta stenen" och hoppa upp på den är ett säkert kort. Niki tyckte den här bergknallen dög bra som sten.
Magen frodas åt alla håll nu så man ser en ökad bredd över ryggen och rejäl mage under. Hon är också lite osmidig nu och har svårt att nå om hon vill komma åt bortåt svansen.

Första magbilden

DräktighetPosted by Helena Hörkeby 26 Jul, 2014 23:13:31
Nu ikväll när Niki låg i soffan och visade magen syntes den bulliga magen ordentligt. Den blir inte riktigt lika tydlig på bild. Niki blir väldigt seg i värmen. Nu har hon suttit i soffan en bra stund med rumpan i soffan och frambenen på golvet :-)6 veckor

DräktighetPosted by Helena Hörkeby 23 Jul, 2014 16:14:05
Nu syns och känns det verkligen att magen växer. Bröstvårtorna har också blivit rejält rosa. Niki är pigg och glad och mår bra. Denna vecka är vi hos svärföräldrarna i Hörken och hälsar på. Härligt att få vara ute mycket och ligga i skuggan. Från nästa vecka får Niki inte åka bil utan måste stanna hemma så vi passade på nu. Husse kan stå ute på gräsmattan och borsta. Jag försökte fota så man skulle se Nikis mage när hon sitter men det syns inget vidare bra. Fin är hon i alla fall.


5 vecor

DräktighetPosted by Helena Hörkeby 18 Jul, 2014 10:13:05
Niki är inte på något sätt lik sin mamma Nellie med dräktigheten. På Nellie har vi inte märkt någonting förens sista 2 - 3 veckorna innan valparna kommer. Niki däremot har haft tydliga tecken från v 3. Lite hängig och illamående runt v. 4 och nu redan v. 5 så börjar det kännas att magen har ökat i omfång.

Next »